Forfattermøde: Mathilde Moestrup, Liv Nimand Duvå, Rasmus Brink Pedersen

”DEN KUNSTNERISKE PROCES” – Samtalen modereres af billedkunstner Sidsel Christensen
Forfatterne vil starte med at dele ud fra deres tekstuniverser og fortælle om de praksisser og metoder de bruger til at udvikle arbejdet. Henad vejen tager samtalen en mere åben form, hvor alle reflekterer på den kunstneriske udviklingsproces sammen.
RASMUS BRINK PEDERSEN (f. 1979) er billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Akademie der bildenden Künste Wien.
«Jeg arbejder på en tekstsamling om oversættelse af science fiction. Min hverdag og omstændighederne for tekstens tilblivelse blander sig med egentlige overvejelser om oversættelse af science fiction fra et sprog til et andet, fra litteratur til billedkunst, til tanker om mulige fremtider.»
MATHILDE MOESTRUP (f. 1991) er forfatter og oversætter. Hun er uddannet i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og skrivekunst fra den svenske skriveskole Biskops-Arnö og debuterede tidligere i år med romanen ‘Elektras breve’. Hun har også gennem flere år skrevet om litteratur i Dagbladet Information.
“Stemmen i en tekst er nok det vigtigste for mig. Det er det, der kan sætte et projekt i gang, at jeg får fat i en stemme der har en særlig måde at se og at fortælle om sig selv og verden på. Jeg arbejder oftere med tekst som udsigelse end som beskrivelse. På den måde er både min debutroman og den tekst jeg arbejder på for tiden, inspireret af dramatikken, eller af monologen.”
LIV NIMAND DUVAA (f. 1987) har gået på Litterär gestaltning på Akademi Valand i Göteborg og debuterede som forfatter i 2017 med ‘Vi er vel helte’, som hun modtog debutantprisen Munch-Christensens Kulturlegat for. Siden har hun udgivet romanerne ‘ROSENREGLEN’ og ‘MØDRENES HUS’ samt hæftet ‘JEG VIL HAVE EN STATSMINISTER’. For tiden skriver hun på en stor roman om Brøndby Strand planen.
“Romanen som en åben og gavmild form, der potentielt kan indeholde alt. Romanens stemmer og rum er som dele i et kludetæppe, læseren kan gemme sig under, lade sig omslutte af, lade blive en verden. Selve skriveprocessen handler tit om at balancere det kaotiske, underbevidste, vanviddet, glemslen med struktur, anskuelighed og intention, for ikke at tale om lavpraktiske emner økonomi, deadlines og kalendere.”
Gratis entré. Samtalen foregår på Blågårdens Bibliotek i stueetagen.
Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.
Date:
Back to top